2011. szeptember 21., szerda

Első napok

A játszótér nem csak gyerekeknek van
Érkezésünk utáni első héten esténként sétálgattunk kicsit az egyetem körül. Közelben folyik egy kisebb folyó,  jártunk egyet a partján. Végig gumis burkolatú bicikliút megy mellette, amin futni is kényelmes, és párszáz méterenként van néhány húzódzkodó rúd, meg egyéb tornaszer.
Ami meglepő volt, hogy minden korosztály bőven képviselve volt, fiatalabb arcok bicikliztek, fekvőtámaszoztak, a ráncos nénik meg bőszen gyorsgyalogoltak meg sétálgattak.
Szaxofon és playback segítségével szórakoztatta az esti sportolókat
Az embereken egyébként látszik, hogy ügyelnek az egészségre, a koreai kövér testalkat olyan átlagos magyarnak felel meg. Illetve az arcokat nézve igen nagy bajban van az ember, ha az életkort szeretné megállapítani, alaposabb vizsgálat után is tudtunk 15 évet tévedni lefelé.











Sok a keresztény templom - ez egy régebbi darab
Egyik lap lenéztünk "downtownba", ahol az élet van. Boltokkal tömött félig-sétálóutcák (autók azért el-el mennek), pár sokemeletes pláza, meg szórakozóhelyek otthona. Olyan, mint egy városrésznyi Váci utca. Megtalálható minden amerikai frencsájz, (mint meki, meg burger), és olyanok is, amik nem (Baskin Robbins). Összefutottunk az atlétikai vb kabalafigurájával is, fotózkodtunk.
Starbucks is megvan, drága, mint otthon
A vb állatka, nem fázhatott nagyon a 25 fok-90% páratartalomban
Pláza belülről - kis alapterület, sok emelet az általános
Downtown utcái
Ijesztő próbababák, ilyenből sok van
Park a belvárosban
Csodaszarvas
A város egyik látványossága a gyógynövénypiac, oda is benéztünk. Kis boltocskák, mindenféle gyökerekkel a kirakatban, és átható ginzeng szag. Itt találtunk egy kis pihenőhelyet, ahol olvasni lehetett a különböző gyógyfüvekről, meg lehetett venni belőlük készült főzetet. Vettünk egy-egy üveggel, nagyon rossz volt (100% ginseng íz), viszont a nyilvános gyógyhatású lábfürdő igen jól esett.
Gyógynövényes pihenőhely

Élvezzük a lábfürdőt

Japán turistacsoport is csatlakozott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése